sunnuntai 30. joulukuuta 2012

red velvet cake



Tiesittekö että Ultimate Cake Off on yksi maailman parhaista tv-ohjelmista? Musta on niin hauskaa katsoa, kun ammattilaiset kyhäävät naurettavan lyhyessä ajassa mitä uskomattomampia kakkuja, joiden minimikorkeus on 1,8 metriä ja vähintään 60% materiaalista tulee olla syötävää. Jokaisessa jaksossa kilpailijat joutuvat myös maistattamaan kakkujaan ja voittaja saa määrätä yhden muista ryhmistä puolen tunnin jäähylle. Eräässä jaksossa, jossa teemana oli Yhdysvaltain itsenäisyyspäivä, kilpailija tarjosi tuomareille punaista kakkua, punaista samettikakkua. Kakku itsessään näytti todella söpöltä punaisella pohjalla ja valkoisella täytteellä, joten otin asiasta tarkemmin selvää. Lopputuloksena meidän joulupöydässämme jälkiruuan virkaa toimitti red velvet cake.

P O H J A:
120 g voita
3,3 dl sokeria
2 kananmunaa
0,5 dl kaakaojauhetta
punaista elintarvikeväriä
3 tl vaniljasokeria
2,5 tl piimää
4,25 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
3 tl valkoviinietikkaa/omenaviinietikkaa
ripaus suolaa

L I S Ä K S I:
10dl tomusokeria
100g voita
125g tuorejuustoa




Kakku on maailmankaikkeuden helpointa tehdä. Huoneenlämpöinen voi ja sokerit vatkataan keskenään vaahdoksi ja sekaan lisätään kananmunat. Kaakaojauhe ja elintarvikeväri (itse käytin apteekissa myytävää jauhetta) sekoitetaan keskenään, kaadetaan sokerivaahtoon ja sekoitetaan kunnolla. Seuraavaksi lisätään vuorotellen piimää ja jauhoja ja sekoitetaan niin kauan, että seos on tasaista. Tässä kohtaa on hyvä tarkistaa taikinan väri: jos se tuntuu laimealta, punaista elinatarvikeväriä voi lisätä oman maun mukaan. Paistettuna väri on luonnollisesti tummempi kuin taikinassa.

Kakkupohja paistetaan halkaisijaltaan 20 senttisessä vuoassa n. 35 minuuttia (muista uuni- ja kakkukohtaiset erot). Kypsyyden voi tarkistaa painamalla hammastikun kakun paksuimpaan kohtaan: jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis!

Samalla kun annat kakkupohjan jäähtyä, voit tehdä täytteen ja kuorrutteen valmiiksi. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja siivilöity tomusokeri keskenään tasaiseksi massaksi. Tämä vaihe kannattaa tehdä nuolijalla tai puuhaarukalla, koska sähkövatkaimella lopputuloksena on tomusokeria kaikkialla muualla paitsi kulhossa. Tuorejuusto lisätään joukkoon ja sekoitetaan/vatkataan niin kauan, kunnes seos on tasaista.

Jäähtynyt kakkupohja halkaistaan kahteen tai kolmeen osaan ja täytetään sekä kuorrutetaan tuorejuustoseoksella. Kuorrute on aika tahmaista, joten täydellisen tasaista lopputulosta ei kannata odottaa. Itse tein kakun pintaan ristiin rastiin aaltokuvioita ruokaveitsellä ja lopputulos näytti omaan silmääni kivalta.

Loppuun vielä varoituksena, että valmis kakku on todella makeaa, joten sitä ei pysty syömään suurta palaa kerrallaan. Hyvin se on kuitenkin maistunut niin omalle perheelle kuin sukulaisillekin ja uumoilen, että ylioppilasjuhlieni kahvipöydässä saatetaan nähdä jotakin hyvin samantapaista. (:

2 kommenttia:

  1. ouu toi kakku näyttää älyttömän hyvältä. ♥ :-) ja hei tykkään sun blogin bannerista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se kyllä oli tajuttoman hyvää. ja kiitti paljon! :)

      Poista