tiistai 28. toukokuuta 2013

Muutos


© Nicolas Hoizey (lisenssi)


Anteeksi hiljaisuus ja surkean lyhyet postaukset, joita olen viime aikoina harrastanut enemmän kuin laki sallisi. Elämä vain on joskus kovin hassua: samaan aikaan tapahtuu kamalia ja ihania asioita. Viimeisten muutaman kuukauden aikana olen saanut itkeä, nauraa, surra, hymyillä, käydä läpi koko tunneskaalan. Sunnuntaina kuitenkin tapahtui jotain, joka tulee muuttamaan mun koko elämäni ja se asia on ihana. Reilu kuukausi sitten kerroin, että jotakin suurta tapahtuu, mutten voi vielä kertoa siitä. Nyt kaikki on valmista ja olen täällä kertomassa. Lähden elokuussa Belgiaan. Asun lähes vuoden ajan Brysselissä.

Viimeisen kuukauden ajan olen etsinyt perhettä, joka haluaisi kaltaiseni tytön au pairikseen. Joidenkin kanssa olen jutellut Skypessä tai puhelimessa, erään äidin jopa tavannut kasvokkain haastattelun merkeissä. Olen lähettänyt lukemattomia hakemuksia ja ottanut niitä vastaan vielä enemmän. Olen kirjoittanut syvällisiä esittelyjä itsestäni ja arvomaailmastani, vastannut mitä uskomattomimpiin kysymyksiin ja lähettänyt entisille au paireille sähköposteja varmistuakseni perheiden täysijärkisyydestä. Viime viikon perjantaina sain hylkäyksen perheeltä johon halusin eniten, tai ainakin luulin niin. Sen jälkeen asiat tapahtuivatkin nopeasti: varalla olleen perheen äiti soitti sunnuntai-iltana uudestaan ja kysyi pitkän puhelun lopuksi maagisen kysymyksen: "Miltä susta tuntuisi, jos tulisit ihan oikeasti meille au pairiksi?" Teki mieli hyppiä ilosta, kiljua ja huutaa, mutta pyrin vastaamaan mahdollisimman neutraalilla äänensävyllä, että olen enemmän kuin kiinnostunut ja todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Lupasin vielä harkita muutamien päivien ajan ja samalla odotin perheen nykyiseltä au pairilta vastausta sähköpostiini. Vastauksen saatuani lähetin uuden viestin perheen äidille. Jonkin aikaa sitten sain vastauksen: "Hieno juttu, tervetuloa meidän au pairiksemme! :-)"

Viimeisen puolen tunnin ajan olen itkenyt ja tärissyt ilosta. Tiedättekö miten hienolta tuntuu, että voi vihdoin onnistua jossakin, jonka eteen on antanut kaikkensa? Vielä paremmalta se tuntuu, kun on kyennyt tekemään kaiken itse ihan alusta asti, eikä kukaan muu ole työntänyt näppejään peliin. Tällä hetkellä olo on epätodellinen, helpottunut ja onnellinen. Enää ei tarvitse vastata ympäripyöreästi kysymyksiin jatkosuunnitelmista ja voin keskittyä seuraavien kolmen kuukauden aikana kaikkiin ihaniin asioihin, joita olen kesäksi suunnitellut. Lauantaina olen virallisesti ylioppilas, kuukauden päästä Kanadassa ja kolmen kuukauden päästä Brysselissä.

Entä blogin tulevaisuus? Sitä en tiedä. Tai tiedän sen verran, etten tule painumaan täysin maan alle, tulevien postausten sisällöistä en vain ole aivan varma. Haluatteko pelkästään kuvia ja kuulumisia uudesta elämästäni, vai myös videopostauksia tai kuulla tarkempia ajatuksia au pairina olosta tai esimerkiksi hakuprosessista ja sopeutumisesta uuteen ympäristöön? Nyt saa ehdottaa.

12 kommenttia:

 1. onnea, ihana uutinen! :))

  VastaaPoista
 2. Voi jee Sattis onnee ihanaa kun pääset :33 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi jee kiitti, oon niin innoissani! :D

   Poista
 3. voi vitsi, hullusti onnea! mä ainakin.ootan innolla, mitä postauksia kirjottelet sit sieltä brysselistä! ois kiva lukea just juttuja vieraan maan arjesta ja kulttuurista ja siitä, miten asuminen vieraassa perheessä sujuu :) ja joku esittelypostaus brysselistä ois kiva (sit kun oot saanu aikas tutustuttua siihen), parhaat ruoka- ja shoppauspaikat tms : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, tää on kyl aikamoinen dream come true, en olis ihan äkkiä uskonut pääseväni muuttamaan ulkomaille. :D Sieltähän tuli sit kunnon lista, pitää yrittää toteuttaa niitä, kun saa kotiuduttua!

   Poista
 4. todellakin postausta uudesta elämästä ja ihan kaikkea, kuvia, videopostauksia jne! Mahtavaa, jee, onnee!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha selvä peli, katotaan mitä kaikkea saan aikaiseksi! :)

   Poista
 5. vau, ihan mahtava juttu!! paljon onnea matkaan, tulee varmasti hieno vuosi! <3

  VastaaPoista
 6. Voi vitsi sulla on ihana blogi jään seurailemaan! :-)

  Ja tosiaan, vastasin sulle mun blogiin ja kysäsin ootko siis Belgiaan tulossa, näemmä :-D Samaan kaupunkiinkin, jee!

  http://luckilytheworldisonmyside.blogspot.fi/

  VastaaPoista