keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

chinaTäällä taas! Kävin sunnuntaina pienellä turistikierroksella toisen suomalaisen au pairin kanssa. Oikeastaan päivä alkoi ruokailun merkeissä, kun kävin syömässä elämäni ensimmäistä kertaa marokkolaisia msaman-lettuja Gare du midin torilla/markkinoilla. Lettu itsessään oli jotakin pita- ja naan-leipien väliltä ja sen väliin ahdettiin ricottaa muistuttavaa juustoa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, hillosipuleita, hunajaa ja kaikkea muuta ihanaa ja epäterveellistä. Voiko sunnuntaita enää aloittaa paremmin?

Seikkailin Annin kanssa Midiltä Laekeniin, siihen osaan kaupunkia jolla en ole käynyt ikinä. Syyksi voisin mainita mm. oman laiskuuteni, koska asun itse täysin päinvastaisella suunnalla ja tänäänkin kotimatkaan kului lähemmäs tunti. Tässä välissä voin tunnustaa, etten ole edellä mainitusta syystä vieraillut myöskään Atomiumilla, nähnyt sen ainoastaan etäisenä siluettina todella kaukaa. Reissun tarkoituksena oli käydä katsomassa "kiinapuistoa", kuten paikka au pairien suussa taipuu. Kyseessä ovat kiinalainen paviljonki ja japanilainen torni, joiden uskoisin liittyvän maailmannäyttelyyn, jota varten myös Atomium rakennettiin. Alueella sijaitsee myös Itä-Aasian museo, mutta rakennukset oli suljettu ja portteihin liimattujen lappujen mukaan syynä oli niiden huono kunto sekä mahdollinen loukkaantumisvaara. Oli kuitenkin hauskaa nähdä jotain todella erilaista ja käydä penkomassa uusia paikkoja. Samalla poikettiin kurkkaamassa Simoniksen aseman tuntumassa oleva Sacre Coeur-kirkko. Sisään kumpikaan ei jaksanut mennä, mutta paikka näytti tarpeeksi vaikuttavalta myös ulkoa päin ja maisema kirkolta takaisin Rogierin ja keskustan suuntaan oli mieletön!

Koulujen pääsiäisloma alkoi maanantaina ja vietän tämän viikon kotosalla pikkumiehen kanssa. Tai no, kotona oleskelun sijasta päivät täyttyvät museoretkistä, tänään suunnataan vähän kauemmaksi isoon leikkipuistoon ja askarrellaan isovanhemmille pääsiäiskortteja. Loppuviikosta pääsen itsekin lomalle ja sunnuntaina otan Annin kanssa suunnaksi Barcelonan! Lukeminen jää tällä viikolla vähän vähemmälle ja voin myöntää potevani huonoa omatuntoa asian suhteen. Maanantaina vietin koko (vapaa)päiväni kirjastossa lukemassa, sen jälkeen en ole koskenut kirjoihin lainkaan. Harmittaa etten saanutkaan luettua viimeistä kirjaa loppuun tämän viikon aikana, mutta toisaalta loma kaikista rutiineista tekee hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti